Loading...

Ağustos 2015 ve Ağustos 2014 aylarının karşılaştırmalı olarak radyo sektörü analizini ekteki sunumumuzda inceleyebilirsiniz.

Sektör bazında radyo kullanımlarını, hem spot hem de sponsorluk kullanımlarında öne çıkan markaları,  en çok tercih edilen radyo kanallarını görebilirsiniz.

 

Bunun dışında Ağustos ayında radyoların doluluk durumlarını yine 2014 Ağustos ayı ile karşılaştırmalı olarak göreceksiniz.

·         İlk bakışta eğlence sektöründe ciddi bir düşüş göze çarpmakta. Bu sektördeki düşüşün sebebi belli. Görünen o ki ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle eğlence sektörü reklamdan, medyadan ve radyodan mümkün olduğunca uzak durdu. Bu düşüşün yanı sıra yaptığı kullanım içinde ise spot kullanmak yerine daha çok sponsorluklara kaydırdılar bütçelerini. Bunun sebebinin de reklam spotlarının daha müzikli ve hareketli olmasından dolayıdır diye düşünmekte ve bunu bu sektör için haklı bulmaktayız.

·         Finans sektöründe radyo kullanımları geçen ayın yarısına inmiş.

·         Otomotiv sektöründe ilk kez bir lastik firması ilk üçe girmiş. Geçen aydan farklı olarak Opel ilk üçe girmiş. Hyundai birinci sıraya yükselmiş.

·         Gıda sektörü de yarı yarıya pay kaybetmiş. Sek ve Tat Temmuz ayında ilk üç markada yer alırken Ağustos ayında radyo kullanmayı tercih etmemiş. Bu vesileyle sektörün küçülmesinin en büyük etkenleri olmuş.  Panda yine ilk üçte yer alıyor.

·         İçecek sektörü de geçen ayki kullanımının yarısında kalmış. En büyük sebep geçen ay ilk dörtte yer alan Coca Cola, Doğanay ve Çaykur markalarının Ağustos ayında hiç kullanım yapmamış olmasıdır.

·         Perakende sektörünün yine ilk üç ismi A101, Bimeks ve Koçtaş’tır.

·         Yakıt ve enerji sektörü de geçen aya göre radyoda ciddi kullanım azaltmıştır. Opet yine ilk üç marka arasındadır, Aygaz geçen ay ilk üçte yer alırken bu ay radyoyu kullanmamayı tercih etmiştir.

·         İletişim ve sigortacılık geçen aya göre aynı seviyelerde kalmıştır. Sigortacılıkta ilk üç değişmemiştir. Anadolu Sigorta, Anadolu Hayat Emeklilik ve Avivasa olarak sıralanmaktadır.

·         2014 Ağustos’ta ilk 50 markanın payı toplam radyo kullanımlarının 6’sını oluştururken bu sene Ağustos ayında ilk 50 markanın tüm sektördeki payı V’dır.

 

       Detaylı rapor için sunumu inceleyebilirsiniz.

 

 All works